Digitaal wint de strijd

Deel dit bericht

Viel het jou ook zo op vandaag? De grote winnaars van de Emmy awards, traditioneel gezien voor beste televisie producties, waren uitsluitend On Demand producties, zoals ‘The Crown’

Een paar jaar geleden nog, werd je uitgelachen als je zei dat het machtige televisie bolwerk in rap tempo plaats zou maken voor een hele nieuwe, digitaal gestuurde, industrie.

Wat kunnen wij hier als ondernemers van leren? Dat er een herschikking plaats vindt van de traditionele businessmodellen en spelers, natuurlijk verdienen de acteurs nog steeds een snee brood, maar grote televisie zenders en reclame verkopers, krabben achter hun oren.

Vorige week in het nieuws, de rijkste man van de wereld, Bill Gates koopt een belang van honderden miljoenen in digitale supermarkt PICNIC. Kleine elektrische busjes die de boodschappen bij je thuisbrengen, ver weg? Ik hoor jullie al weer lachen, dat gaat echt niet gebeuren?

Wat minstens zo zorgelijk is als de onderschatting door onze lokale ondernemers van de impact van digitaal, is het ontbreken van een visie op digitaal bij onze gemeente. Er wordt druk gesproken over parkeer issues, leegstand, overleggen met vastgoedeigenaars, maar op de vraag aan onze nieuwe wethouder Economische zaken, wat het beleid is ten aanzien van digitale ontwikkeling anno 2021, werd het vorige week even stil….

Blijven we als een stel kikkers in een pan kokend water op het vuur lekker warm en uiteindelijk dood koken, of gaan we nu met zijn allen om tafel en ontwikkelen we deze visie?

Gelukkig is er ook goed nieuws, Dorpsplein Wijk bij Duurstede heeft zijn 100e lokale besteller en bouwt aan een database waar alle gezinnen uit de gemeente in vertegenwoordigd zijn. Wie niet sterk is moet slim zijn, sluit je aan of maak gebruik van dit platform, Koopt Lokaal, ook digitaal!

Meer vanuit ons blog

Digitaal wint de strijd

Viel het jou ook zo op vandaag? De grote winnaars van de Emmy awards, traditioneel gezien voor beste televisie producties, waren uitsluitend On Demand producties,

AMBACHT

Vandaag was het tekort aan loodgieters volop in het nieuws, maar ook andere beroepen waar met de handen gewerkt moet worden, zullen de komende jaren