Mannen van staal

Deel dit bericht

Als echte internet ondernemer, breng ik heel wat uurtjes door achter de computer. Afgelopen weken hoorde ik nog in het nieuws dat zitten het nieuwe roken is, daar wordt je niet vrolijk van natuurlijk. Gelukkig sport in al enkele maanden bij Younomi. Een hele drempel natuurlijk om elke week aan die apparaten te hangen en trekken en het is erg makkelijk om even te skippen. Omdat ik mezelf inmiddels goed ken en een duidelijke reden had om de nodige kilo’s kwijt te raken en vitaler te zijn, heb ik mezelf daarom ‘Jordi’ cadeau gedaan.

Jordi is een man van staal, stoere (ex) profvoetballer en naast zijn voetbalcarriere, stort hij zich op de wereld van personal training. Vanmiddag was ik daar weer en jullie zullen ongetwijfeld herkennen wat een voldaan gevoel dat geeft om na een uur flink onder handen genomen te zijn, weer lekker aan de slag te kunnen.

Mannen van staal, ik heb er veel in mijn omgeving en niet geheel toevallig zijn er ook een flink aantal ondernemer! Martin, de ZZP metselaar die elke dag met zijn metselploeg duizenden stenen wegmetselt. Maar ook Marco, de stratenmaker, die afgelopen week een mooie lokale opdracht wist binnen te hengelen bij onze eigen gemeente chapeau!

Maar de echte man van staal, is natuurlijk Mathieu, of zoals wij hem altijd noemen; TEUS. Teus werkt al jaren met staal en maakt daar de mooiste dingen van. Teus heeft het lef gehad om, ongeveer gelijktijdig met mij, zo’n 10 jaar geleden, zijn baan op te zeggen en zijn dromen na te jagen. Teus kocht een bus en wat materiaal, huurde later een werkplaats en zat al snel tot over de oren in het werk.

We hielden en houden altijd contact, 2 totaal verschillende werelden, de werkplaats en mijn bureau! In veel van die gesprekken kwam de wens van Teus naar voren, dat hij ook wat meer met online zou willen doen en vooral zijn werk schaalbaarder wilde maken. Om zijn lichaam dat toen nog van staal leek, ook op latere leeftijd nog prettig te laten voelen, zag hij het helemaal zitten om te onderzoeken of zijn stalen producten ook online te verkopen waren en te vervaardigen via een schaalbaar productie proces. Met lokale ondernemers, Heleen, Marcha, Rolf, Henk en nog wat mensen in de online branche is uiteindelijk teusonline ontstaan. Ik mag het nog niet verklappen, maar deze man van staal, heeft nog grotere plannen en ik ben er van overtuigd dat die gaan lukken.

Daarom is hij, mede door zijn actieve rol om reviews te verzamelen, deze maand ook niet geheel toevallig onze Ondernemer van de maand. Voor mij een voorbeeld van een lokale held, een man van staal!

Meer vanuit ons blog

Digitaal wint de strijd

Viel het jou ook zo op vandaag? De grote winnaars van de Emmy awards, traditioneel gezien voor beste televisie producties, waren uitsluitend On Demand producties,

AMBACHT

Vandaag was het tekort aan loodgieters volop in het nieuws, maar ook andere beroepen waar met de handen gewerkt moet worden, zullen de komende jaren