Leister Technologies Benelux BV

Leister Technologies Benelux BV
Wat u ook wilt verwarmen: Leister levert de optimale oplossing. Al meer dan zestig jaar. Op het gebied van kunststoflassen en van industriële hetelucht toepassingen geven wij in de wereld de toon aan.

Toen Karl Leister in 1949 zijn eerste (hete)lucht toestel maakte, in de kelder van zijn ouderlijk huis, kon hij onmogelijk bevroeden wat zijn jonge bedrijf te wachten stond.
Karl was altijd al gefascineerd door techniek. Voor de sterrenwacht in zijn woonplaats Solingen maakte hij bijvoorbeeld een telescoop die tot op de dag van vandaag nog in gebruik is.
Maar het was in 1954 dat hij ’s werelds eerste heteluchtlasapparaat ontwikkelde. Op bezoek bij een bedrijf dat de plastic mallen maakte voor de handstofzuigers die hij produceerde, zag hij de onhandige apparatuur die werd gebruikt om de PVC platen te lassen. Dit was een gevaarlijke bezigheid met door gas verwarmde hetelucht lasapparaten. “Dat kan anders”: dacht Karl en beloofde het management van het bedrijf dat hij iets kon ontwikkelen dat beter, handiger en bovenal veiliger was. Niet lang daarna was de KOMBI heteluchtlasser een feit. Dit was het begin van het succes van LEISTER.
Nu in 2016 staat er een internationaal opererende organisatie met vestigingen of dealerships in 120 landen. Het hoofdkantoor en een groot deel van de productiefaciliteiten zijn sinds de jaren 60 gevestigd in Kägiswill (Zwitserland). LEISTER is nog steeds 100% in particulier bezit en wordt na het overlijden van Karl Leister (1993) nu met evenzoveel passie geleid door zijn weduwe Christiane Leister. Inmiddels bied LEISTER arbeidsplaatsen aan meer dan 700 mensen.
Productportefeuille van Leister
Plastic Welding
Hetelucht-handapparaten, lasautomaten en handextruders worden toegepast bij afdichtsystemen voor daken, vloerbedekkingen, om te egaliseren, bij grondwerkzaamheden en bij het bouwen van tunnels en waterwerken en in de apparatenbouw. Universele lasmachines voor het lassen van technisch textiel

Kunststof lasapparatuur en industriële luchtverhitters

Contactpersoon
Henk Varossieau, General Manager

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Leister Technologies Benelux BV” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *